Jesper Parnevik

Jesper Parnevik är en av Sveriges genom tiderna bästa golfare, född i botskyrka på mitten av 60-talet. På höjden av karriären rankades han nummer sju i världen och han har 4 segrar i både PGA och European Tour. Idag bor Parnevik tillsammans med sin fru Mia Parnevik och deras fyra barn Peg, Penny Philippa och Phoenix Parnevik.

Parneviks TV-show

Familjen Parnevik har sedan 2015 varit stjärnorna av deras egna TV-show ”Parneviks” som följer vardagen av de medverkande i deras bostad i Florida samt bjuder in gäster.

Säsong 1

I säsong ett träffade Parneviks allt mellan himmel och jord i form av kändisar, politiker eller kungligheter.

Episod 1

Episod ett gästade Prinsessan Birgitta Ingeborg Alice av Sverige syskon till Kungen. Birgitta har länge varit engagerad i golf och har tillochmed fått en egen tävling uppkallad eftersäg.

En annan gäst var Samir Badran som är en Svensk TV kändis som 2013 medverkade i Paradise Hotell och som därefter varit med inom produktionen för programmets nästa säsong. Samir startade 2014 sin musikkarriär och har till exempel varit med i melodifestivalen med sången Groupie. Han har efter det gett ut singlar så som Sexsofuckingfon och Bada nakna.

Den tredje gästen i episod 1 var vänsterpartiet förra partiledare Lars Ohly som höll positionen mellan 2004 till 2012. Han har dock suttit i riksdagen som ledamot sedan 1998 ända fram till 2014.

Episod 2

I episod 2 gästades familjen Parnevik av musikern Kalle Moraeus och bloggerskan Rebecca Stella Simonsson. Kalle är en av Sveriges mest kända folkmusiker och har också lett sitt eget program Moraeus med mera. Rebecca Stella har gjort allt möjligt från medlem i dansgruppen Sunblock till 6 stycken egna klädkollektioner. Hon har också medverkat som programledare i Projekt runway Sverige. Idag jobbar hon som borgerska åt expressen.

Episod 3

Denna episoden får familjen besök av Per Holknekt svenska entreprenören och grundaren av Odd Molly samt professionell skateboard åkare. Samtidigt gästar Sebastian Stakset oftast mest känd under artistnamnet Sebbe Staxx som var medlem i banden kartellen fram till 2016 och efter det släppt singeln förlåt. Den tredje gästen är programledaren Agneta Sjödin som varit med i en massa svenska produktioner som t.ex. Lets dance.

Säsong 2

I säsong 2 fortsätter serien följa familjen och deras gäster.

Episod 1

I den första episod av säsongen gästade Komikern Felix Herngren som är en svensk film, tv-regissör samt skådespelare som medverkat i till exempel solsidan. Den andra gästen var UFC fightern Alexander Gustafsson som är en av världens bästa i klassen lätt – tungviktare.

Episod 2

I denna episoden gästas familjen av artisten Little Jinder som släppt singlar som t.ex. sommarnatt. De gästas också av Thomas Wassberg förre detta professionell skidåkare. Han var med i VM från 1977 till 1980. Sist men inte minst är skådespelaren Dragomir Mrsic som också är känd för att driva gymmet Extreme Training i Stockholm.  Han var bara en och en halv månad gammal när han kom till Sverige ifrån forna Jugoslaven vad som idag är Bosnien. Bara 18 år gammal blev han nordisk mästare i taekwondo.